aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo mięciutkie naleśniki z soczystym, lekko ciągnącym się środkiem. Idealnie nadają się na obiad jaki i na sytą kolację.

Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Z mąki, mleka, wody gazowanej, jajka i szczypty soli miksujemy jednolite ciasto na naleśniki. Na rozgrzanej patelni smażymy 12 cienkich naleśników. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce w plastry. Wrzucamy je na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania z nich wody. Parówki kroimy wzdłuż na pół. Plastry sera kroimy w paseczki. Na każdym naleśniku układamy po 1 łyżce usmażonych pieczarek. Następnie układamy pół parówki i na końcu paseczki żółtego sera. Naleśniki zwijamy w ruloniki. Przed podaniem ponownie wrzucamy je na patelnię i smażymy z obu stron do rozpuszczenia się sera. Podajemy na ciepło z keczupem, sosem czosnkowym lub bez dodatków.
Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Smażymy cieniutkie naleśniki.
Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Umyte pieczarki ścieramy na tarce w cieniutkie plasterki.
Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Na każdym naleśniku układamy porcję pieczarek, pół parówki i paseczki sera.
Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Naleśniki zwijamy w rulony lekko dociskając, żeby nadzienie dobrze ułożyło się. Przed podaniem podsmażamy.