zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki z parówkami i żółtym serem należą do moich ulubionych. Dlatego wykonuje je różnymi sposobami.

Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra

 

  • Ciasto:
  • jajko
  • 1 szk mąki
  • 3/4 szk mleka
  • 3/4 szk wody gazowanej
  • 3 kopiaste łyżki otrębów pszennych
  • szczypta soli
  • 2 łyż oliwy
  • olej do smażenia
  • Farsz:
  • 6 parówek
  • 150 g sera żółtego
  • 3 ogórki konserwowe
  • Tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra
Jajko wbijamy do miski. Dodajemy mleko i dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę, otręby, sól oraz wlewamy wodę i olej. Dokładnie miksujemy. Ciasto odstawiamy na kwadrans. Na patelnie wylewamy niewielką ilość oleju i rozgrzewamy. Wlewamy porcje ciasta i równomiernie rozprowadzamy. Smażymy z obu stron. Na usmażonych naleśnikach umieszczamy parówkę, kawałki pokrojonego ogórka i sera żółtego. Zwijamy. Naleśniki układamy w formie do zapiekania wysmarowanej masłem. Na naleśnikach układamy niewielką ilość żółtego sera. Zapiekamy ok 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra
Jajko wbijamy do miski, dodajemy mleko i mieszamy.
Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra
Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i odstawiamy na kwadrans.
Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra
Na gorącej patelni smażymy cienkie placki z obu stron.
Otrębowe naleśniki z parówką i serem wg Zub3ra
Zwinięte naleśniki układamy w formie do zapiekania.