Sposób przygotowania:
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Mąkę przesiewamy do wysokiego naczynia,dodajemy wodę i szczyptę soli (ciasto ma mieć konsystencję śmietanki), następnie dodajemy jajko oraz olej, mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Smażymy 5 lub 6 naleśników w zależności od wielkości patelni, na każdym naleśniku nakładamy po plasterku sera, plasterek szynki a na końcu parówkę.
Zwijamy w rulon i ponownie obsmażamy z jednej i drugiej strony.
Podajemy na liściach sałaty zielonej polane ketchupem.
Smażymy 5 lub 6 naleśników w zależności od wielkości patelni, na każdym naleśniku nakładamy po plasterku sera, plasterek szynki a na końcu parówkę.
Zwijamy w rulon i ponownie obsmażamy z jednej i drugiej strony.
Podajemy na liściach sałaty zielonej polane ketchupem.
robaczek
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie;)
mocsłodkości
BozenaMatuszczyk
To prawda dziękuje.;)