lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Grillowane szaszłyki 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szaszłyki wyszły przepyszne polecam w trakcie grillowania podlewać je marynatą z piwka .

Grillowane szaszłyki 3 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane szaszłyki 3

 

  • Marynata:
  • musztarda Dijon 3 łyżki
  • papryka ostra zmielona 1 łyżeczka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 150 gram piwa dałam warkę
  • cebula 1 biała
  • czosnek 5 ząbków
  • szczypta kolendry
  • pieprz biały mielony 1szczypta
  • Do nadziania:
  • pieczarki 500 gram
  • karkówka 1 kg
  • ogórki kiszone 6 dużych
  • 4 średnie cebule
  • papryka marynowana kolorowa 300 gram

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki 3
1.przy użyciu blendera będziemy robić marynatę. 2. Blender ujemy cebulę z czosnkiem na papkę 3. Dodajemy pieprz paprykę, musztardę i kolendrę 4. Dodajemy musztardę i mieszamy. 5.Nacieramy oliwą mięso. 6.Dodajemy piwo do marynaty mieszamy i zanurzamy w naszej marynacie pokrojone mięso . zostawiamy na 2 godziny w lodówce. 7.Wyjmujemy mięso z marynaty i teraz nadziewamy na patyczki na przemian jak kto woli mięso ,cebula ,ogórek, pieczarka i marynowana papryka .
Grillowane szaszłyki 3
Mięso z marynaty przekladamy na talerz i nadziewamy na przemian z innymi produktami