Niki22

Niki22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Grillowane ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ziemniaczki z grilla na ciepło to zarówno świetny dodatek do dania głównego jak i osobna przystawka.

Grillowane ziemniaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane ziemniaczki

 

Sposób przygotowania:

Grillowane ziemniaczki
Ziemniaki dokładnie obieramy i płuczemy w letniej wodzie. Następnie nacinam je w kilku miejscach i posypujemy solą oraz tymiankiem.

Na wierzch każdego z ziemniaczków nakładamy łyżeczkę prawdziwego masła. Kolejno zawijamy je dokładnie w sreberka i układamy na grillu. Grillujemy do momentu aż będą mięciutkie.

Najlepiej uzbroić się w cierpliwość :) Podajemy od razu na ciepło. 
Grillowane ziemniaczki
Obrane ziemniaki posypane tymiankiem i solą

Tagi:

ziemniaki