jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Grillowany ananas

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Taki ananas to doskonały deser na zakończenie przyjęcia grillowego. Zamiast lodów możemy go również podać polany czekoladowym sosem własnej roboty.

Grillowany ananas

Składniki:

Grillowany ananas

 

  • Składniki na 4 porcje
  • 1 średniej wielkości, dojrzały ananas,
  • 4 gałki lodów,
  • Bita śmietana,
  • Melisa oraz 2 kostki czekolady deserowej do dekoracji,

 

Sposób przygotowania:

Grillowany ananas
Ananas obieramy ze skórki, przekrawamy na połowę i kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm. Tak przygotowany grillujemy z każdej strony po około 10 minut. Gotowy ananasa porcjujemy na talerze. Dodatkowo podajemy go z gałką lodu oraz bitą śmietaną. Całość oprószamy startą czekoladą oraz dekorujemy melisą.

Tagi:

lody czekolada