Sposób przygotowania:
Grillowany ananas w słodkim stylu
Na suchej patelni podsmażamy płatki migdałowe tak aby lekko się zrumieniły. Czekoladę ścieramy na tarce, tak aby powstały ładne wiórki. Poziomki mogą być ogrodowe, ale takie leśne, które ja użyłam nadają lepszy aromat. Ananasa kroimy w 2cm plastry, następnie z każdego kawałka wycinamy wnętrze oraz obcinamy skórkę. Ananasa grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony, na mocnym żarze. Ciepłego ananasa przekładamy na talerze, posypujemy wiórkami czekoladowymi, płatkami migdału oraz dekorujemy listkami świeżej mięty i słodkimi poziomkami. Deser jemy zaraz po przygotowaniu.
Grillowanego ananasa robiłam po raz pierwszy, mnie oraz wszystkich gości urzekł swym niepowtarzalnym smakiem! Ananasa grillowałam krótko, na ostrym żarze, tak aby się zrumienił, ale nie wysechł i wszystkie soki zachował w środku. Ananas z wierzchu jest lekko chrupiący, a wewnątrz jest pełno słodkiego, ciepłego soku. Czekolada rozpływa się pod wpływem ciepła i tworzy niepowtarzalny duet ze słodkim ananasem:)
Grillowanego ananasa robiłam po raz pierwszy, mnie oraz wszystkich gości urzekł swym niepowtarzalnym smakiem! Ananasa grillowałam krótko, na ostrym żarze, tak aby się zrumienił, ale nie wysechł i wszystkie soki zachował w środku. Ananas z wierzchu jest lekko chrupiący, a wewnątrz jest pełno słodkiego, ciepłego soku. Czekolada rozpływa się pod wpływem ciepła i tworzy niepowtarzalny duet ze słodkim ananasem:)