migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1260]

Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny rozpływający się camembert w towarzystwie słodkich brzoskwiń i rukoli. Po prostu prawdziwa uczta. Serek i brzoskwinie można grillować na tradycyjnym grillu lub patelni grillowej.

Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli

 

  • 2 serki camembert
  • 2-3 brzoskwinie
  • 2 garście rukoli
  • sos balsamiczny

Sposób przygotowania:

Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli
Brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki. Jeśli grillujemy na tradycyjnym grillu zostawiamy całe połówki (bo będzie łatwiej grillować większe kawałki) natomiast jeśli grillujemy na patelni grillowej można pokroić drobniej na cząstki. Ja grillowałam na patelni.

Dobrze rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć cały serek i pokrojone brzoskwinie.

Grillować z obu stron aż odbija się prążki a serek pod naciskiem palca będzie mięciutki. Na talerzach ułożyć po garści rukoli, na rukoli ułożyć grillowane brzoskwinie. Skropić sosem balsamicznym.

Obok ułożyć serek i od razu podawać.
Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli
Brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki. Jeśli grillujemy na tradycyjnym grillu zostawiamy całe połówki (bo będzie łatwiej grillować większe kawałki) natomiast jeśli grillujemy na patelni grillowej można pokroić drobniej na cząstki.
Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli
Dobrze rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć cały serek i pokrojone brzoskwinie. Grillować z obu stron aż odbija się prążki a serek pod naciskiem palca będzie mięciutki.
Grillowany camembert z brzoskwiniami na rukoli
Na talerzach ułożyć po garści rukoli, na rukoli ułożyć grillowane brzoskwinie. Skropić sosem balsamicznym.