Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 422]

Warzywa po śródziemnomorsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kuchnia śródziemnomorska jest jedną z najzdrowszych na świecie - opiera się ona m.in. na warzywach, ziołach i zdrowych tłuszczach. Taka przekąska spełnia te zasady - polecam ją np. na kolację.

Warzywa po śródziemnomorsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywa po śródziemnomorsku

 

Sposób przygotowania:

Warzywa po śródziemnomorsku
Bakłażana i cukinię kroimy w plastry, lekko solimy, po kilku minutach opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Paprykę myjemy, kroimy w paseczki.

Pomidorki myjemy.

Warzywa układamy w naczyniu do zapiekania, posypujemy ziołami i obficie polewamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 280 st.C na 15 minut.
Warzywa po śródziemnomorsku
Warzywa tuż przed wstawieniem do piekarnika