Sposób przygotowania:
Dobry przepis na hamburgera
1 cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko podduszamy na oleju, ale tylko do zeszklenie, nie może się zezłocić ani przypalić. Mięso wkładamy do miski. Dokładamy cebulkę do mięsa (to doda trochę słodyczy burgerowi). Dodajemy kminek i kolendrę, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Następnie dodajemy starty parmezan, jajko, musztardę, bułkę tartą i dobrze mieszamy. Z masy mięsnej formujemy 4 kotlety i smażymy na patelni z obu stron.
Boczek pieczemy na grillu elektrycznym, tak jak lubimy (ja wolę niezbyt spieczony). Bułki przekrawamy na pół. dolne połówki wkładamy na grilla, na to układamy kotlet i plasterki żółtego sera. Zapiekamy, aż ser będzie "bąblował".
Wyciągamy spody z grilla i wkładamy tam na chwilę górne części bułki. W tym czasie na ser kładziemy usmażony boczek, plastry pomidora i ogórka, pokrojona w krążki cebulę, majonez, sałatę, górną część bułki wyciągamy z grilla,smarujemy od spodu ketchupem i przykrywamy hamburgera!
To wszystko - hamburger gotowy!
Boczek pieczemy na grillu elektrycznym, tak jak lubimy (ja wolę niezbyt spieczony). Bułki przekrawamy na pół. dolne połówki wkładamy na grilla, na to układamy kotlet i plasterki żółtego sera. Zapiekamy, aż ser będzie "bąblował".
Wyciągamy spody z grilla i wkładamy tam na chwilę górne części bułki. W tym czasie na ser kładziemy usmażony boczek, plastry pomidora i ogórka, pokrojona w krążki cebulę, majonez, sałatę, górną część bułki wyciągamy z grilla,smarujemy od spodu ketchupem i przykrywamy hamburgera!
To wszystko - hamburger gotowy!