Sposób przygotowania:
Kiełbaski z bruschettą z żółtymi pomidorami
Z miodu, musztardy i piwa przygotowujemy marynatę. Kiełbaski nacinamy delikatnie i marynujemy przynajmniej 30 minut w marynacie musztardowo-miodowej. Pomidory sparzamy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne kroimy w kostkę. Bazylię siekamy dodajemy do pomidorów. 2 ząbki czosnku siekamy w drobniutką kosteczkę, dodajemy do pomidorów. Pomidory solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy łyżkę oliwy i łyżeczkę octu, starannie wszystko mieszamy. Grill rozgrzewamy i grillujemy kiełbaski po 3-5 minut z każdej strony. Grillujemy również kromki chleba. Z grillowany chleb smarujemy przepołowionym ząbkiem czosnku i nakładamy na niego porcję salsy pomidorowej. Kiedy kiełbaski będą miały ładny brązowy kolor ściągamy je na talerz i podajemy razem z bruschettą pomidorową