Sposób przygotowania:
Grillowany karczek
Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Składniki na marynatę dobrze wymieszać.
Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron.
Następnie pookładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron.
Grillować do miekkości mięsa.
Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub surówką albo po prostu z pieczywem.
Składniki na marynatę dobrze wymieszać.
Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron.
Następnie pookładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron.
Grillować do miekkości mięsa.
Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub surówką albo po prostu z pieczywem.
gosia56
BozenaMatuszczyk
Miło mi , dziekuje.;)
gusia1000