Sposób przygotowania:
Karczek porucznika
Karczek pokroić na plastry około 1 1/2 cm. Każdy plaster mięsa dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek obrać, i przecisnąć przez praskę, imbir drobno zetrzeć. Limonkę sparzyć a następnie zetrzeć z niej skórkę. Cebulę pokroić w piórka.
Do miseczki wlać jogurt, dodać wszystkie składniki i bardzo dokładnie wymieszać. Karczek natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na około 4 godziny.
Następnie mięso oczyścić delikatnie z marynaty i grillować około 40 minut aż mięso będzie miękkie.
Do miseczki wlać jogurt, dodać wszystkie składniki i bardzo dokładnie wymieszać. Karczek natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na około 4 godziny.
Następnie mięso oczyścić delikatnie z marynaty i grillować około 40 minut aż mięso będzie miękkie.