Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Grillowany karczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Grillowany karczek to już z pewnością klasyka dań z grilla. U mnie ponowna jego odsłona - grillowanie czas zacząć ;)

Grillowany karczek

Składniki:

Grillowany karczek

 

  • 1 kg karkówki
  • sól, pieprz
  • papryka ostra i słodka wędzona
  • około 125 - 180 ml oliwy
  • około 150-200 ml wina wytrawnego
  • sos bbq

Sposób przygotowania:

Grillowany karczek
Karczek kroimy w plastry, oprószamy solą, pieprzem i papryką wędzoną - delikatnie rozklepujemy. Skrapiamy oliwą - wkładamy do miski i odstawiamy do lodówki na 30 minut, po tym czasie skrapiamy winem i dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na godzinę do lodówki.

Zamarynowane mięso przekładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z dwóch stron.

Podajemy z sosem bbq. 

Tagi:

grill mięso