Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Grillowany karczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Karczek to mięso, które jest bardzo fajnym pomysłem na grillowany kawałek pyszności. Polecam w różnych marynatach.

Grillowany karczek

Składniki:

Grillowany karczek

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej

 

  • marynata:
  • 1,5 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki ketchupu łagodnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grillowany karczek
Karczek myjemy i kroimy w plastry - u mnie rożnej wielkości. Delikatnie rozklepuję mięso.

Przygotowuję marynatę: do miski wlewamy olej, dodaję ketchup łagodny, sól, pieprz i całość mieszam do połączenia się składników. Do marynaty wkładam karczek i dokładnie w niej go obtaczam. Odkładam całość na noc do lodówki - na minimum 6 godzin.

Karczek grillujemy po kilka minut z dwóch stron.