Sposób przygotowania:
Grillowane polędwiczki z serem korycińskim
Polędwiczki kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią.
Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę oraz przyprawy, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone polędwiczki, łączmy z marynata. Wstawiamy na noc do lodówki.
Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektryczny grill, układamy plastry mięsa i smażmy na rumiany kolor z obydwu stron.
Usmażone polędwiczki układamy na blasze, ser kroimy w plastry, mniej więcej takiej wielkości jak mięso, układamy na każdym plastrze mięsa.
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15 minut, podajemy z konfiturą żurawinową.
Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę oraz przyprawy, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone polędwiczki, łączmy z marynata. Wstawiamy na noc do lodówki.
Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektryczny grill, układamy plastry mięsa i smażmy na rumiany kolor z obydwu stron.
Usmażone polędwiczki układamy na blasze, ser kroimy w plastry, mniej więcej takiej wielkości jak mięso, układamy na każdym plastrze mięsa.
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15 minut, podajemy z konfiturą żurawinową.