paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Grillowany karmazyn z tymiankiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryba grillowana ze świeżym tymiankiem bardzo smaczna

Grillowany karmazyn z tymiankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowany karmazyn z tymiankiem

 

  • 2 sztuki karmazyn
  • do smaku tymianek świeży
  • do smaku sól morska
  • do smaku przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Grillowany karmazyn z tymiankiem
Rybę oczyścić opłukać pod zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę nacinamy pod kątem po całej jej długości z obu stron, tak aby utworzyły się kieszonki. Tymianek opłukać i osuszyć włożyć w nacięcia ryby. Następnie rybę oprószyć solą morską lekko ją wcierając oraz przyprawą do ryb. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie rybę można grillować nie wyciągając z niej tymianku.
Grillowany karmazyn z tymiankiem
Rybę oczyścić opłukać pod zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę nacinamy pod kątem po całej jej długości z obu stron, tak aby utworzyły się kieszonki.
Grillowany karmazyn z tymiankiem
Tymianek opłukać i osuszyć włożyć w nacięcia ryby. Następnie rybę oprószyć solą morską lekko ją wcierając oraz przyprawą do ryb.