Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Grillowany łosoś

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łosoś o słodko- kwaśnym smaku

Grillowany łosoś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany łosoś

 

Sposób przygotowania:

Grillowany łosoś
Zetrzeć skórkę z pomarańczy, odłożyć i wycisnąć sok z pomarańczy. Łososia umyć, pokroić na płaty i włożyć do miski z sokiem pomarańczowym skórą do góry i pozostawić na ok. 30 minut. Po tym czasie łososia wyciągnąć i osuszyć. Posmarować warstwę bez skóry solą, pieprzem, skórką z pomarańczy i papryką. Włożyć na rozgrzaną patelnię grillową bądź grill skórą w dół. Gdy 1/3 łososia będzie upieczona i skórka będzie chrupiące przewrócić na drugą stronę i grillować jeszcze 2-3 minut. Bon appetit!
Grillowany łosoś
Zetrzeć skórkę z pomarańczy a sok wycisnąć
Grillowany łosoś
Łososia zanurzyć na pół godziny w soku pomidorowym
Grillowany łosoś
Rybę natrzeć solą, pieprzem, papryką i skórką
Grillowany łosoś
Gdy skórka stanie się chrupiąca przewrocić rybę na drugą stronę