Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pieczony łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny Łosoś i delikatny w smaku, nasz pieczony łosoś to mistrzowskie połączenie świeżości morza z aromatycznymi ziołami i wyrafinowanymi przyprawami. Delikatnie marynowany w oliwie z oliwek, posypany świeżo mielonym pieprzem oraz koperkiem.

Pieczony łosoś

Składniki:

Pieczony łosoś

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś

I

Pieczony Łosoś

Oczyść łososia z łusek, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki.

2. W misce wymieszaj miód, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz oraz posiekany koperek, tworząc marynatę. Natrzyj marynatą wszystkie kawałki łososia, a następnie odstaw je do lodówki na około dwie godziny, aby mięso dobrze się nasyciło smakiem.

3. Po upływie czasu rozgrzej piekarnik do 200°C. Przełóż przygotowany łosoś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i umieść ją w piekarniku. Piecz łososia przez około 15 minut, lub do momentu gdy mięso stanie się miękkie i lekko złociste.

II

Przed podaniem, ułóż plasterki pomidora na upieczonym łososiu, dodając świeżości i koloru dania.

5. Podawaj upieczony łosoś z gotowanymi ziemniakami oraz świeżą surówką, aby stworzyć kompletną i zrównoważoną potrawę.

6. Gotowe! Smacznego! Teraz możesz cieszyć się smakiem pysznego i zdrowego dania z łososia, które zachwyci każde podniebienie.