Sposób przygotowania:
Grillowany pstrąg
Czyste ryby zalewamy wodą tak aby było ze 3 cm więcej niż jest ryb. Dodajemy sok z całej cytryny oraz skórkę, którą drobno kroimy. Dodajemy także sól i ocet balsamiczny. W takiej widzie trzymamy ryby około 2 godzin, pamiętając aby czasem zamieszać. Wyciągamy z wody aby ociekły, każdą można dodatkowo osuszyć ręcznikiem. Tniemy pasy folii aby były większe z 10 cm od ryby. Układamy rybę skrapiamy odrobiną oleju, oprószamy solą i pieprzem, a w środek wkładamy po 3 plastry cytryny. Wierzch posypujemy odrobiną startej skórki z cytryny. Zawijamy i układamy na gorącym grillu. Po około 15 min za pomocą wykałaczki robimy od spodu 2 - 3 dziurki, aby nadmiar wody miał ujście. Po kolejnych 10 minutach można podawać.