Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Grillowany pstrąg tęczowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pysznie przygotowany grillowany pstrąg tęczowy zasmakuje każdemu. Polecamy do wypróbowanie :)

Grillowany pstrąg tęczowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany pstrąg tęczowy

 

Sposób przygotowania:

Grillowany pstrąg tęczowy
Pstrąga tęczowego opłukujemy, zeskrobujemy łuski, filetujemy oraz staramy się wyciągnąć jak najwięcej ości. Przygotowany filet smarujemy marynatą zrobioną z przyprawy do grilla i oleju. Następnie na gotowy filet kładziemy wcześniej pokrojoną w prążki cebulę. Całość obwijamy pozłotkiem i kładziemy na grilla. Smażymy z obydwóch stron około 30 minut. Życzymy smacznego :)
Grillowany pstrąg tęczowy
opłukujemy
Grillowany pstrąg tęczowy
opłukujemy
Grillowany pstrąg tęczowy
Cebulę obieramy i kroimy na cienkie prążki
Grillowany pstrąg tęczowy
Układamy na zamarynowanej rybie cebulę :)

Tagi:

pstrąg