Sposób przygotowania:
Grillowany schab z pieczarkami
Ziemniaki obieram ze skórki, myję, gotuję (al dente) w osolonej wodzie, po czym studzę i kroję w plastry. Pieczarki myję, osuszam i kroję w plastry. Plastry schabu delikatnie rozbijam, oprószam je dokładnie przyprawami i ziołami z obu stron. Na patelnię grillową wlewam łyżkę oliwy. Na rozgrzany tłuszcz kładę plastry schabu w przyprawach. Całość smażę na niewielkim ogniu z obydwu stron. Po chwili dodaję do mięsa pokrojone w plasterki pieczarki, które także posypuję przyprawami tj. solą, słodką papryką, przyprawą do grilla oraz ognistą mieszanką. Gdy mięso i pieczarki są już miękkie, przenoszę je z patelni na talerz. Na patelnię wlewam ponownie łyżkę oliwy, kładę plastry gotowanych ziemniaków, oprószam je z obydwu stron przyprawami i ziołami, smażę kilka minut aż do lekkiego zrumienienia. Podpieczone ziemniaki zsuwam na połowę patelni, wkładam mięso z pieczarkami i podgrzewam. Gotową potrawę wykładam na talerze. Podaję z ulubioną surówką z warzyw.