Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Grillowy szaszłyk by Noruas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

mięsno-warzywny szaszłyk pierwszy tej wiosny

Grillowy szaszłyk by Noruas Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowy szaszłyk by Noruas

 

  • 400 gram piersi z kurczaka
  • pół papryki
  • 1/3 selera
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 łyżeczka ziołowej przyprawy do grila
  • 100 gram sosu czosnkowego

Sposób przygotowania:

Grillowy szaszłyk by Noruas
Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do miski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, grilla oraz do mięsa, następnie zalewamy oliwą, mieszamy, zostawiamy w lodowce na noc. Seler i paprykę kroimy w kostkę. Najpierw delikatnie grillujemy mięso (aż będzie w połowie zrobione. Nabijamy na patyczek na zmianę po jednym warzywie, a następnie mięso. Smażymy aż wszystko będzie miękki. Polewamy sosem czosnkowym.
Grillowy szaszłyk by Noruas
Kurczaka przyprawiamy i wkładamy do lodówki na noc
Grillowy szaszłyk by Noruas
Najpierw grillujemy samego kurczaka aż będzie w połowie gotowy
Grillowy szaszłyk by Noruas
Nabijamy składniki na patyczki i grillujemy