Sposób przygotowania:
Grilowane udka z kurczaka
udka dzielimy(osobno nóżki i biodra) i marynujemy z przyprawą winiary. po godzinie wyjmujemy i kazda z czesci miesa osobno ukladamy na kawalku foli aluminiowej, wkrawamy ząbek czosnku, dodajemy ziele angielskie i lisc laurowy, lekko posypujemy przyprawą do kurczaka i do foli wlewamy ok 1 łyżke oleju, który pozostanie z marynaty. Dokładnie zawijamy folie tak aby tłuszcz nam nie uciekal i kładziemy na ruszcie co 15 minut przewracamy na druga stronę. po godzinie miesko wyjmujemy z foli 9jest juz wtedy miekkie) i opiekamy na ruszcie aby złapało ładny kolor. Zapewni to ze miesko na pewno bedzie upieczone w całosci i doskonale przejdzie aromatem przypraw
rybka0123
SELECT
agus83
Agi
zofijka
Mikrula
carmela
czarnulkaxs
Netka
smaki12
zamia
pozdrawiam
alice_tm