Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Grilowane udka z kurczaka

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 37

smakowite i soczyste udka z grila

Grilowane udka z kurczaka

Składniki:

Grilowane udka z kurczaka

 

  • porcja dla 4 osob

 

  • 2 udka z kurczaka
  • Przyprawa Na grilla Pikantna - Winiary
  • 4 ziela angielskie
  • 4 listki laurowe
  • 4 zabki czosnku
  • jarzynka
  • odrobina przyprawy do kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Grilowane udka z kurczaka
udka dzielimy(osobno nóżki i biodra) i marynujemy z przyprawą winiary. po godzinie wyjmujemy i kazda z czesci miesa osobno ukladamy na kawalku foli aluminiowej, wkrawamy ząbek czosnku, dodajemy ziele angielskie i lisc laurowy, lekko posypujemy przyprawą do kurczaka i do foli wlewamy ok 1 łyżke oleju, który pozostanie z marynaty. Dokładnie zawijamy folie tak aby tłuszcz nam nie uciekal i kładziemy na ruszcie co 15 minut przewracamy na druga stronę. po godzinie miesko wyjmujemy z foli 9jest juz wtedy miekkie) i opiekamy na ruszcie aby złapało ładny kolor. Zapewni to ze miesko na pewno bedzie upieczone w całosci i doskonale przejdzie aromatem przypraw