przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Groch z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przysłowiowy groch z kapustą..i boczkiem :D

Groch z kapustą

Składniki:

Groch z kapustą

 

  • 2 szklanki grochu,
  • 1 kg kapusty kiszonej,
  • 1 cebula,
  • 400 g boczku wędzonego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Groch z kapustą
Przygotowanie tej potrawy należy zacząć dzień wcześniej, gdyż musi on być przez noc namoczony. Rano go gotujemy.Kapustę płuczemy w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru kwaśnego smaku, następnie kroimy i gotujemy. Z plastrów boczku wytapiamy tłuszcz.Na tymże tłuszczu podsmażamy plasterki cebuli. Do ugotowanej kapusty dodajemy ugotowany groch i podsmażoną cebulę. Dusimy wszystko na niewielkim ogniu. Podajemy potrawę udekorowaną plastrami boczku.

Tagi:

groch kapusta