Sposób przygotowania:
Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochemprzygotowanie kapusty
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548402.jpg)
Kapustę włożyć do garnka, dodać gałązkę suchego kopru, zalać wodą i ugotować. Kapustę odcedzić i wyjąć koper.
przygotowanie grochu
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548403.jpg)
Groch opłukać, zalać wodą ( równo z grochem ) , posolić i gotować na małym ogniu aż woda wyparuje.
przygotowanie grzybów
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548404.jpg)
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Grzyby pokroić. Na patelni roztopić masło, dodać cebulę, sól i pieprz do smaku i usmażyć. Do cebuli dodać grzyby i jeszcze smażyć aż woda odparuje.
przygotowanie omasty
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548405.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić. Na patelni roztopić masło, dodać cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na złoto.
przygotowanie farszu
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548406.jpg)
Do ugotowanej i odciśniętej kapusty dodać grzyby, groch, sól, pieprz do smaku i wymieszać.
przygotowanie ciasta
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548407.jpg)
Mąkę przesiać na stolnicę lub blat. Do mąki dodać rozbełtane jajko i wlewać pomału gorącą wodę. Wyrobić elastyczne ciasto, przykryć ogrzaną miską i zostawić na 20 minut żeby odpoczęło.
przygotowanie pierogów
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548408.jpg)
Ciasto partiami wałkować na cienkie placki. Szklanką wykrawać krążki. Na każdym krążku układać farsz.
przygotowanie pierogów cd
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548409.jpg)
Pierogi zlepić. w szerokim garnku zagotować wodę i posolić. Do wrzątku partiami wrzucać pierogi i gotować około 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię.
przygotowanie pierogów cd
![Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem Pierogi Eli z kapustą grzybami i grochem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-eli-z-kapusta-grzybami-i-grochem-548411.jpg)
Ugotowane pierogi wyjąć łyżką cedzakową na talerze i okrasić cebulką zrumienioną na maśle. Smacznego!