aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Rizotto mięsno- warzywne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Smaczne nie tylko na obiad ale i kolację! Smak przypomina mi moje ulubione leczo! Ryż z warzywami to coś najlepszego!

Rizotto mięsno- warzywne

Składniki:

Rizotto mięsno- warzywne

 

  • 25 dag ryżu
  • 1,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 1 filet z kurczaka
  • Przyprawa jarzynka
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 0,5 puszki groszku
  • 0,5 puszki marchewki

Sposób przygotowania:

Rizotto mięsno- warzywne
Ryż opłukać kilka razy i ugotować na sypko w woreczku z mieloną słodką papryką. Filet z kurczaka umyś i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Do mięsa dodać przyprawę, a następnie odsączone z zalewy: groszek, kukurydzę i marchewkę. Chwilkę poddusić wszystko razem.

Wszystkie składniki wymieszać i podawać z pieczywem.