iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Groszek pasteryzowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

pyszny swojski do zup i sałatek

Groszek pasteryzowany

Składniki:

Groszek pasteryzowany

 

  • 1kg młodego zielonego groszku
  • 3 szkl wody
  • 3 łyzki cukru
  • sól
  • 5g kwasek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Groszek pasteryzowany
Wodę zagotowac z sola i cukrem wsypac opłukany groszek.Gotowac 4 min . Odcedzic wsypac do słoiczków.Do zalewy dodac kwasek -zagotowac.Płynem zalac groszek.Gorące zakręcic .Pasteryzowac -podgrzewac do 95 stopni i gotowac ok 1 godziny.Po dwóch dnaich dobrze jeszce pogotowac 30 min.

Tagi:

groszek