cherub

cherub

Kuchcik
[Przepisów: 8]

Gruszki po bułgarsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

6 gruszek przekroić na pół, usunąć z nich pestki i wsadzić do piekarnika - 180 stopni przez 20 minut. Każdą połówkę zalać łyżką miodu.

Gruszki po bułgarsku

Składniki:

Gruszki po bułgarsku

 

  • 3 gruszki
  • 6 łyżek płynnego miodu
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Gruszki po bułgarsku
Wszystkie gruszki przekroić na pół i usunąć z nich pestki. Ułożyć je na blasze i na blachę wylać szklankę wody by się lepiej piekły. Gruszki piec w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu gruszki wyłożyć na talerze. Każdą połówkę zalać jedną łyżką miodu