gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Gruszki w szynce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i szybka przekąska.

Gruszki w szynce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gruszki w szynce

 

  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • 2 gruszki duze
  • 1 łyzka masła

 

  • składniki dipu
  • 1 łyzka miodu
  • 2 łyzki oleju
  • 2 kopiaste łyżeczki musztardy jerozolimskiej

Sposób przygotowania:

Gruszki w szynce
Gruszki obieramy wydrązamy nasiona kroimy w cwiartki. Obrane gruszki skrapiamy sokie wycisniętym z cytryny. Na desce rozkładamy plasterki szynki na to układamy cwiartki gruszki.Szynką owijamy gruszkę.Rozgrzewamy patelnię najlepiej grilową ale moze być tez normalna naktórą dajemy masło układamy gruszki i smazymy ze wszystkich stron na chrupiąco. Usmazone gruszki mozna podać z dipem miodowo musztardowym.Składniki miód,musztardę i olej wymieszać na gładką masę.Gruszki podajemy na ciepło.
Gruszki w szynce
Obieramy gruszki przecinamy na cwiartki i skrapiamy cytryną.
Gruszki w szynce
Na desce rozkładamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej.
Gruszki w szynce
Na plasterek szynki kładiemy cwiartkę gruszki.
Gruszki w szynce
Szynkę zawijamy wokół gruszki i smazymy .