marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

gruszki z farszem pasztetowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gruszki z nadzieniem pasztetowo-jajecznym

gruszki z farszem pasztetowym

Składniki:

gruszki z farszem pasztetowym

 

  • gruszki
  • paszteciki drop
  • jajka
  • sól, pieprz,
  • majonez
  • oliwa

Sposób przygotowania:

gruszki z farszem pasztetowym
Jajka mieszamy z pasztecikami dodając majonez. Tak powstałym farszem wypełniamy uprzednio przekrojone na pół gruszki pozbawione gniazda nasiennego. , dodajemy do farszu, mieszamy. Gruszki kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Połówki nadziewamy farszem. Blachę smarujemy oliwą, układamy gruszki. Pieczemy około 30 min. w 180°C.

Tagi:

jajko jajka