marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gruszki z grilla.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Gruszki umyć,przekroić,usunąć gniazda nasienne,skropić sokiem, orzechy,rozbić,posiekać połowę,ser rozgnieść i wymieszać.Gruszki nadziać,Piec

Gruszki z grilla.

Składniki:

Gruszki z grilla.

 

  • 4 gruszki,
  • 10 dag.połówek orzechów włoskich,
  • 10 dag.sera pleśniowego niebieskiego,
  • 5 łyżek masła,
  • sok z połowy cytryny,
  • kilka listków natki do dekoracji,
  • 8 arkuszy folii aluminiowej do zawijania.

Sposób przygotowania:

Gruszki z grilla.
Gruszki umyć i przekroić na połówki,usunąć gniazda nasienne i sk-
-ropić sokiem cytrynowym,by nie ściemniały.Osiem połówek orzechów odłożyć do dekoracji,a resztę posiekać drobno,ser rozgnieść widelcem i wymieszać z masłem i siekanymi orzechami.
Napełniać nimi wydrążone połówki gruszek,a połówki owoców zaw-
-inąć w folię aluminiową i układać na rozgrzanym ruszcie.Piec ok.5
minut,zdjąć z grilla,rozwinąć folię,nałożyć resztę masy.Gotowe grus-
-zki udekorować resztą połówek orzechów i natką pietruszki.