Książka Kucharska: Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Gruszki zapiekane z serem Roquefort

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza.

Gruszki zapiekane z serem Roquefort

Składniki:

Gruszki zapiekane z serem Roquefort

 

Sposób przygotowania:

Gruszki zapiekane z serem Roquefort
Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza. Do każdej połówki włożyć trochę masła. Wstawić do piekarnika na 20 minut. W tym czasie zmielić ser z orzechami. Wyjąć gruszki, napełnić masą serową i wstawić ponownie do piekarnika na 15 minut.

Tagi:

sery ser