Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Grysikowe placki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Grysikowe placki do świetny dodatek do sałatek czy dań mięsnych

Grysikowe placki

Składniki:

Grysikowe placki

 

  • 125 g grysiku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka mleka
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Grysikowe placki
W garnku gotujemy mleko z grysikiem, solą. Po chwili dodać jajko nieustannie mieszając. Jeżeli ciasto będzie za luźne możemy dodać odrobinę mąki. Z ciasta formujemy małe, okrągłe placki, które następnie kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy w piekarniku przez około 7 minut.

Tagi:

jajko jajka