mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Grzane piwo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny, aromatyczny, rozgrzewający napój piwny:)

Grzane piwo Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grzane piwo

 

 

Sposób przygotowania:

Grzane piwo
Otwieram butelkę z piwem. Do garnuszka wlewam piwo, dodaję do niego świeżo starty cynamon, pół rozkrojonej wzdłuż laski wanilii, mielony imbir, sok malinowy, kilka goździków, miód i sok świeżo wyciśnięty z cytryny do smaku. Całość gotuję na niewielkim ogniu bez przykrycia nie doprowadzając do zagotowania. Przed podaniem przecedzam napój piwny tak aby oddzielić go od przypraw. Podgrzewam jeszcze, po czym rozlewam grzane piwo do ogrzanych szklanek, kufli lub kubków i od razu podaje.
Grzane piwo
Do garnuszka wlewam piwo, dodaję wszystkie przyprawy

Tagi:

piwo