Sposób przygotowania:
Grzanka
W środku kromki chleba wyciąć kieliszkiem lub foremką do ciasta otwór . Chleb podsmażyć na patelni zwilżonej oliwą w raz
z miażdżonym czosnkiem z obu stron. Wyjąć czosnek.Obok chleba usmażyć, paprykę, cebulę, por i pomidor. W otwór wycięty w chlebie wbić jajko, posypać solą, pieprzem, oregano i startym serem.
Grzanka powinna być lekko smażona, dlatego należy lekko przesuwać chleb, aby jajko szybko się ścięło.
z miażdżonym czosnkiem z obu stron. Wyjąć czosnek.Obok chleba usmażyć, paprykę, cebulę, por i pomidor. W otwór wycięty w chlebie wbić jajko, posypać solą, pieprzem, oregano i startym serem.
Grzanka powinna być lekko smażona, dlatego należy lekko przesuwać chleb, aby jajko szybko się ścięło.