Sposób przygotowania:
Grzanka z jajkiem sadzonym i pikantnym jarmużem
Bułkę kroimy na kromki. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżeczką masła i smażymy kromkę grahamki na złoty kolor z dwóch stron. Przekładamy na talerz. Czosnek i papryczkę chilli drobno siekamy. Podsmażamy na 1 łyżce masła przez minutę. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy kolejne 2 minuty, aż szynka ładnie się zarumieni. Kiedy szynka będzie zarumieniona dodajemy przesiekany, opłukany jarmuż i dusimy 3 minuty. Solimy i pieprzymy do smaku. Na patelni rozpuszczamy pozostałe masło, wbijamy jajko i smażymy je do momentu aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne. Na grzankę z grahamki kładziemy podsmażony jarmuż, na wierzch kładziemy jajko sadzone, oprószamy wszystko delikatnie solą i pieprzem i serwujemy gorące.
smokii