przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Grzanki czosnkowe z oregano i natką piet

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aromatyczne grzaneczki - świetny dodatek do zupy serowej :)

Grzanki czosnkowe z oregano i natką piet

Składniki:

Grzanki czosnkowe z oregano i natką piet

 

  • 1 bagietka lub 3 zwykłe pszenne bułeczki
  • ok. 1/2 kostki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Grzanki czosnkowe z oregano i natką piet
W pierwszej kolejności nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. My w tym czasie pieczywo kroimy na kromki grubości około 1 cm. Masło ucieramy z solą, rozgniecionym czosnkiem, natką pietruszki i ziołami. Smarujemy masełkiem każdą kromkę bułki z jednej strony. Zapiekamy rozłożone na papierze do pieczenia, w temperaturze 200 stopni aż do zrumienienia. Podajemy natychmiast!

Tagi:

zioła