Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Grzanki czosnkowe ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie pieczywo czosnkowe idealne do zup i sałatek.

Grzanki czosnkowe ze szczypiorkiem

Składniki:

Grzanki czosnkowe ze szczypiorkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki czosnkowe ze szczypiorkiem
Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Masło rozetrzeć pałką na papkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Szczypiorek opłukać i pokroić drobniutko. Do roztartego masła dodajemy czosnek, szczypiorek oraz sól. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Przygotowanym masełkiem smarujemy kromki bagietki i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 5 minut aż będą złote i chrupkie a masło się roztopi i wsiąknie w chlebek.