burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Grzanki po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzanki po wiedeńsku z odrobina świeżej pietruszki

Grzanki po wiedeńsku

Składniki:

Grzanki po wiedeńsku

 

  • 1 bagietka
  • sok pomidorowy z puszki
  • 10 dag masła
  • 15 dag żółtego sera
  • posiekana zielona pietruszka
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Grzanki po wiedeńsku
Bagietkę pokroić na małe kromki. Namoczyć w soku pomidorowym ale tak by kromki się nie rozmiękły lecz lekko nasiąknęły sokiem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i obficie posypujemy grzanki. Na środku grzanek robimy mały dołek. Trzeba do niego włożyć kawałek masła. Grzanki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut w temp. 150 stopni. Doprawić pieprzem i solą, udekorować pietruszką.

Tagi:

sery ser