Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Grzanki z bananem i masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tłuste i kaloryczne, ale jakie smaczne :)

Grzanki z bananem i masłem orzechowym

Składniki:

Grzanki z bananem i masłem orzechowym

 

  • 2 kromki białego chleba
  • łyżka masła
  • łyżka słonego masła orzechowego (takiego z fistaszków)
  • nieduży, bardzo dojrzały banan

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z bananem i masłem orzechowym
Banana kroimy w cienkie plasterki. Dwie kromki chleba smarujemy masłem
orzechowym.
Na jednej kromce chleba
układamy banana, przykrywamy drugą
kromką i dokładnie dociskamy. Odkrajamy skórkę. Kanapkę kroimy w paski. Pokrojone i dobrze
dociśnięte mini kanapeczki smażymy na roztopionym maśle dosłownie po parę minut z każdej
strony, aż chleb pięknie się zarumieni.
Wnętrze kanapek powinno być ciepłe, ale
nie gorace.

Tagi:

chleb