Sposób przygotowania:
Babeczki z kurczaka z jarmużem
Filety z kurczaka rozbijam. Tnę na kawałki mogą być kwadraty takie by zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki wykładam mięsem.
Następnie robię farsz. Do rozgrzanego garnka wkładam masło roztapiam, dodaję pokrojoną drobno cebulę i czosnek oraz por. Smażę co jakiś czas mieszając.
Następnie dodaję jarmuż i mieszam, duszę ok 1 min. Garnek zdejmuję z ognia doprawiam przyprawami.
Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.
Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego.
Następnie robię farsz. Do rozgrzanego garnka wkładam masło roztapiam, dodaję pokrojoną drobno cebulę i czosnek oraz por. Smażę co jakiś czas mieszając.
Następnie dodaję jarmuż i mieszam, duszę ok 1 min. Garnek zdejmuję z ognia doprawiam przyprawami.
Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.
Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego.