Sposób przygotowania:
Grzanki z gofrów z pastami
Ciasto na naleśniki lub gofry ubić trzepaczką sprężynową z podanych wyżej składników na jednolitą masę. Rozgrzać odrobiną tłuszczu w gofrownicy z prostokątnymi kształtami lub nawet serduszkowymi. Wlewać ciasto małą wazówką, po czym zamknąć gofrownicę i opiekać, póki kontrolka nie zgaśnie. Wtedy, to wyjąć szczypcami, przełożyć na duży płaski talerz obok siebie. Nałożyć na co drugą grzankę po kilka łyżek pasty sezamowej, pesto domowej roboty z pomidorów i z pietruszki. Pesto można zrobić domowym sposobem z siekanej natki pietruszki lub przetartych pomidorów, siekanych ząbków czosnku, oliwy vineagrete oraz bazylii, oregano, szczypty soli i przechowywać w słoikach w lodówce, aby mieć pod ręką zapas.