Pingwinek

Pingwinek

Kucharz
[Przepisów: 8]

Grzanki z jajkiem po francusku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeżeli macie ochotę zrobić coś szybkiego i dość eleganckiego na kolacyjkę to polecam.

Grzanki z jajkiem po francusku

Składniki:

Grzanki z jajkiem po francusku

 

  • weki, kilka plasterków szynki konserwowej, 1/4 cebuli czerwonej, 1/4 papryki, 2 ząbki czosnku, masło, olej.

Sposób przygotowania:

Grzanki z jajkiem po francusku
Kromki weki posmarować masełkiem i włożyć do piekarnika na kilka minut, w tym czasie przysmażyć cebulę i paprykę z czosnkiem. Jajka rozbijając wrzucać na wrzątek, bardzo delikatnie łyżka zakładać białko na żółtko i tak gotować około 2 minutki. Po zdjęciu warzyw z patelni na resztkę oleju wrzucić pokrojoną w plasterki wędlinę (szynka, parówka). Na grzaneczki położyć plasterki sera żółtego, warzywa smażone, wędlinę, a na górę połówki jajek.

Tagi:

sery ser szynka