marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Grzanki z mielonym mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso mielone zmielić ze dwa razy,bagietkę przekroić wpół i wzdłuż na 8 części,trochę wydrążyć i nałożyć w rowki mięso,posypać serem,zapiec.

Grzanki z mielonym mięsem.

Składniki:

Grzanki z mielonym mięsem.

 

  • 1/4 kilo mieszanego mielonego mięsa(może być z drobiu),
  • 1 długa bagietka,
  • pesto pomidorowe lub genovese,
  • ser żółty tarty lub parmezan,
  • pieprz ziołowy,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Grzanki z mielonym mięsem.
Mięso zmielić ze dwa razy i obsmażyć na oleju przed zapiekani-
-em.Bagietkę przekroić wpół na 4 kawałki,następnie na wzdłuż,aby
było 8 kanapek.Wydrążyć trochę miąższ bułki i w ten rowek kłaść
po łyżeczce mięsa obsmażonego,posypać tartym żółtym serem
po wierzchu każdej grzanki.Ułożyć wszystkie tak nadziane grzanki
na blasze i wsadzić do nagrzanego piekarnika i zapiekać z 20 min.
Wyjąć i smarować każdą grzankę pesto pomidorowym lub zielonym genovese.