Sposób przygotowania:
Grzanki z mielonym mięsem.
Mięso zmielić ze dwa razy i obsmażyć na oleju przed zapiekani-
-em.Bagietkę przekroić wpół na 4 kawałki,następnie na wzdłuż,aby
było 8 kanapek.Wydrążyć trochę miąższ bułki i w ten rowek kłaść
po łyżeczce mięsa obsmażonego,posypać tartym żółtym serem
po wierzchu każdej grzanki.Ułożyć wszystkie tak nadziane grzanki
na blasze i wsadzić do nagrzanego piekarnika i zapiekać z 20 min.
Wyjąć i smarować każdą grzankę pesto pomidorowym lub zielonym genovese.
-em.Bagietkę przekroić wpół na 4 kawałki,następnie na wzdłuż,aby
było 8 kanapek.Wydrążyć trochę miąższ bułki i w ten rowek kłaść
po łyżeczce mięsa obsmażonego,posypać tartym żółtym serem
po wierzchu każdej grzanki.Ułożyć wszystkie tak nadziane grzanki
na blasze i wsadzić do nagrzanego piekarnika i zapiekać z 20 min.
Wyjąć i smarować każdą grzankę pesto pomidorowym lub zielonym genovese.