Sposób przygotowania:
Grzanki z serem szwajcarskim i polędwicą
Długą bułkę kanapkową okroić cienko ze skórki, pokroić na kromki grubości l cm. Każdą kromkę posmarować cienko masłem i położyć plaster sera. Pomiędzy 2 kromki obłożone
serem włożyć plaster polędwicy. W ten sposób powstaje grubsza grzanka z polędwicą
i serem, wewnątrz której brzegi należy wyrównać. Grzanki przewiązać na krzyż grubszą
białą nitką, aby się nie rozleciały, ułożyć w odstępach na blasze i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 8—10 min. Grzanki z wierzchu powinny być zrumienione, chrupiące, wewnątrz miękkie.
serem włożyć plaster polędwicy. W ten sposób powstaje grubsza grzanka z polędwicą
i serem, wewnątrz której brzegi należy wyrównać. Grzanki przewiązać na krzyż grubszą
białą nitką, aby się nie rozleciały, ułożyć w odstępach na blasze i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 8—10 min. Grzanki z wierzchu powinny być zrumienione, chrupiące, wewnątrz miękkie.