2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Grzybki jajeczne w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pięknie wyglądają na stole i szybko znikają a smakują wspaniale.

Grzybki  jajeczne w majonezie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybki jajeczne w majonezie

 

  • 4 jajka
  • 2 małe pomidorki
  • 100 ml majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • natka pietruszki, szczypiorek

Sposób przygotowania:

Grzybki jajeczne w majonezie
Jajka gotujemy na twardo ,obieramy ze skorupek z jednego końca odcinamy czubek aby dało je się stabilnie postawić . Pomidorki myjemy kroimy na połówki ,miąższ ze środka wydrążamy łyżeczką .Majonez mieszamy z musztardą .Jajka układamy na talerzyku nakładamy kapelusiki pomidorowe robimy na nich kropki majonezu ,resztę majonezu polewamy dookoła jajek sypiemy posiekanym szczypiorkiem dekorujemy natką pietruszki
Grzybki  jajeczne w majonezie
jajka gotujemy studzimy obieramy odcinamy z jednego końca
Grzybki  jajeczne w majonezie
Pomidory kroimy na połówki miąższ wydrążamy
Grzybki  jajeczne w majonezie
Majonez mieszamy w szklance z musztardą..
Grzybki  jajeczne w majonezie
jajka układamy na talerzu robimy kropki na kapelusikach

Tagi:

jajko jajka