Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Grzybki z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i smaczna przekąska. Danie wegańskie.

Grzybki z tofu

Składniki:

Grzybki z tofu

 

  • 4 cienkie plastry ogórka
  • 4 kostki tofu
  • 2 pomidorki cherry
  • garść roszponki
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Grzybki z tofu
Każdy plasterek ogórka kroimy wzdłuż na pół i nakładamy jeden kawałek na drugi, doprawiamy solą i pieprzem. Na złożone plasterki ogórka nakładamy po kostce tofu i zwijamy ruloniki. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, wydrążamy miąższ. Każdą wydrążoną połówkę pomidorków nadziewamy na wykałaczkę, na którą wbijamy także po jednym zawijasku z ogórka i tofu. „Grzybki” kładziemy na talerzyku usłanym opłukaną i osuszoną roszponką.

Tagi:

tofu ser