agula30

agula30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Grzyby w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gdy tylko zaczyna się sezon na grzyby, wybieram się do lasu i zbieram a później robie właśnie tą sałatkę

Grzyby w ketchupie

Składniki:

Grzyby w ketchupie

 

  • 1 kg grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki, maślaki)
  • 1 duży ketchup
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/3 szkl. octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, przyprawy

Sposób przygotowania:

Grzyby w ketchupie
Grzyby obgotować 20 min. Cebulę przesmażyć na oleju, dodać pozostałe składniki i dusić. Dodać grzyby. Wkładać do małych słoiczków i pasteryzować ok. 15 min. Polecam, życząc smacznego ;)