Sposób przygotowania:
Grzyby z mięsem w sosie
Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem a następnie obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso. Przekładamy do rondla i zalewamy wodą by mięso zakryć. Cebule drobno kroimy przesmażamy i wrzucamy do mięsa.
Przesmażamy też czosnek może być pokrojony albo przeciśnięty przez praskę. Dodajemy liść laurowy i dusimy.
Grzyby obieramy, płuczemy(można krótko obsmażyć na maśle) i dodajemy do sosu po ok 20-30 minutach duszenia mięsa. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Można sos zagęścić mąką.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso. Przekładamy do rondla i zalewamy wodą by mięso zakryć. Cebule drobno kroimy przesmażamy i wrzucamy do mięsa.
Przesmażamy też czosnek może być pokrojony albo przeciśnięty przez praskę. Dodajemy liść laurowy i dusimy.
Grzyby obieramy, płuczemy(można krótko obsmażyć na maśle) i dodajemy do sosu po ok 20-30 minutach duszenia mięsa. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Można sos zagęścić mąką.